FAQ

Vraag: waarom is de aanschaf van een computer altijd zo een prijzige aangelegenheid? Door de vele aanbiedingen, is het voor de computerleek niet gelijk duidelijk, waar er een keuze moet worden gemaakt.

Antwoordt: hoe ingewikkeld het ook mag lijken, de keuze is niet zo moeilijk en moeten gewoon even alle feiten op een rijtje worden geplaatst. Wat zijn de specificaties en voldoen ze wel aan jouw wensen? Een computer die uitsluitend gebruikt wordt voor het invoeren van teksten en andere administratieve werkzaamheden, hoeft dus niet te beschikken over een supersnelle processor. Dat scheelt nog altijd veel bij de aanschaf. Indien nodig, kan de capaciteit later vergroot worden met niet alleen extra geheugen, maar ook een andere processor.

Vraag: is het wel nodig om een nieuwe computer aan te schaffen omdat de mijne nu traag aan het worden is? Het opstarten duurt een poos en kunnen bepaalde programma’s niet meer optimaal draaien.

Antwoordt: Het hangt er helemaal van af welke mogelijkheden jouw computer biedt om niet alleen het geheugen uit te breiden, maar ook de verwerkingssnelheid. Natuurlijk moeten alle bestanden eerst opgeschoond worden en kan de aanschaf van een nieuwe computer in de meeste gevallen achterwege worden gelaten. Het is daarbij wel belangrijk om in acht te nemen, dat er grenzen zijn aan elke computer en de aanschaf van een nieuwe in sommige gevallen wel als beste optie wordt aangeraden.

Vraag: ik ben wel vaker online bezig en is het begrijpelijk, dat ik nogal vaak lastiggevallen wordt door spam mailtjes. Er is daarom ook de vrees, dat er een virus op de computer komt en ik al mijn bestanden kwijt zal raken. Welk antivirusprogramma wordt er nu aangeraden?

Antwoordt: Het ligt er allemaal aan, wat de behoefte is en moet dat allemaal op een rijtje worden geplaatst. Elke antivirussoftware komt met zijn eigen specificaties en moet er  gekozen worden voor een versie die ook de wachtwoorden beschermt. Ook het regelmatig updaten mag niet achterwege blijven. Door te kiezen voor de wat meer bekende soorten, ben je ervan verzekerd, dat de software bescherming biedt tegen de gangbare gevaren van buiten. Wees er ook zeker van, dat je de laatste ontwikkelingen op de voet volgt.

Vraag: ik heb nogal wat bestanden op mijn computer en ben ik bang om ze kwijt te raken. Dat zal een grote klap zijn voor niet alleen mijn werk, maar ook privé. Er zijn namelijk tal van foto’s en filmpjes op de computer opgeslagen. Hoe kan ik voorkomen, dat ik alles in één klap kwijt kan raken?

Antwoordt: de oplossing hiervoor is vrij eenvoudig en kan er gekozen worden voor een externe opslag. Een draagbare harde schijf beschikt over voldoende ruimte en is verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten. Ook de harde schijven van de computer kunnen zodanig worden geformatteerd, dat niet alle data verloren zal gaan wanneer er zich een probleem zal voordoen. Deze optie is vooral handig om de besturingsprogramma’s apart op te slaan en zo de computer toch nog opgestart kan worden. Voor bedrijven is er ook de mogelijkheid om hun data veilig te plaatsen op een cloud server.

 

 

 

Share Button