Tips/ Ideeen

Op het gebied van elektronica gaan de ontwikkelingen nu eenmaal razendsnel, maar moet dat geen reden zijn om niet zelf aan de slag te kunnen gaan bij niet alleen de aanschaf, maar ook de reparatie van computers. Met de volgende tips/ Ideeën ben je al flink op weg geholpen:

  • Zo een vette computer met de laatste snufjes mag dan wel ideaal lijken, het kost zeker wel een aardige duit. Hoewel de aanschaf van zo een computer wel als een goede investering kan worden gezien, is het de vraag of wel de gehele capaciteit gebruikt zal worden. Kijk daarom liever uit naar een computer die zal voldoen aan jouw huidige en ook toekomstige behoefte.
  • Een desktopcomputer voldoet ook prima in de meeste gevallen. Het is dus niet nodig om gelijk een laptop aan te schaffen en is dat meestal het geval wanneer je vaker met de computer op stap moet. Ook handig voor de kinderen om te gebruiken. Toch zijn er wat extra voordelen die een desktopcomputer te bieden heeft. Zo wordt het gebruiksgemak door velen als beter ervaren en komt het door de vele accessoires die aangesloten kunnen worden zoals een extra groot scherm. Zo een desktopcomputer is natuurlijk ook prima uit te breiden qua vermogen en geheugen.
  • Ben je van plan om veel accessoires aan te sluiten? Het aantal ‘poorten’ die in een computer aanwezig is, mag dan wel groot zijn, maar kan het in sommige gevallen toch tekort schieten. Denk maar aan de printer, externe harde schijf, USB-stick, de muis en het toetsenbord. Ook komen er soms daar nog andere apparaten bij en moet bij de aanschaf altijd daarop gelet worden.
  • Kies voor praktische software: elke computer heeft nu eenmaal een besturingssysteem nodig en kan dat weleens voor hoofdbrekens zorgen. Er wordt vaker gekozen voor Windows, maar zijn er ook alternatieven zoals macOS. Kijk daarvoor ook even naar andere apparaten waarover je beschikt zoals jouw mobiel. Het is namelijk altijd beter wanneer alle apparaten met de neus in dezelfde richting kijken als het neerkomt op de software.
  • Welke uitbreidingsmogelijkheden biedt de computer? Denk daarbij aan het geheugen. Het interne geheugen kan altijd binnen een handomdraai uitgebreid worden met een externe harde schijf. Om alle informatie te kunnen verwerken, maar ook voor de opslag van besturingsprogramma’s, is het RAM-geheugen van groot belang. Daarvoor moet er wel nog vrije ‘sleuven’ aanwezig zijn. Voor het versnellen van de verwerkingscapaciteit, kan de processor vervangen worden. Zo kan met al deze mogelijkheden, de computer nog lang meegaan en kan de aanschaf van een nieuwe achterwege blijven.
  • Zorg na de aanschaf voor een optimale beveiliging: Elke computer, nieuw of oud, moet goed beschermt zijn tegen aanvallen van buitenaf. Dat kan alleen met een goede antivirussoftware. Aan keuzemogelijkheden is er daar geen gebrek aan, maar laat jij je wel even goed informeren over de mogelijkheden die ze allemaal te bieden hebben.

De Tips/ Ideeën zijn er dus talrijk en moet dat alles ervoor zorgen, dat er zowel bij de aanschaf alsook het onderhoudt, de beste oplossing gevonden kan worden. Ga daarbij altijd uit van een realistisch budget.

 

 

Share Button