Wil je goed leren plannen? Wil je je zaken op orde hebben en de dag goed uitgestippeld in het vizier hebben? Maak een planning met dagelijkse activiteiten en plak die op de deur. Daarvoor heb je een printer nodig. Net zoals je een printer nodig hebt om belangrijke documenten te printen of om talloze andere redenen.

Ondernemers moeten vaak gebruik maken van printers, ook wel codeersystemen genoemd, om verschillende taken te voltooien. Verschillende printers zijn beter voor bepaalde situaties, dus is het goed om wat achtergrondinformatie te hebben over wat voor soorten printers bestaan en waarvoor je die meestal gebruikt.

Inkjet printers
Inkjet printers zijn over het algemeen de meest gebruikte printers. Ook zijn het de meest huiselijke printers, omdat ze klein en goedkoop verkrijgbaar zijn. Inkjetprinters maken gebruik van inkt, zoals de naam weggeeft. Die inkt komt uit cartridges die zo nu en dan moeten worden vervangen. Dit kost je uiteraard geld.
De inkt wordt in de printer verhit en op het papier gemonteerd. Daarna wordt de inkt snel weer hard en heb je het eindresultaat.

Laserprinters
De inkjet printers, die papier of andere materialen van informatie voorzien door het materiaal te bekladden met inkt, doen heel wat anders dan laserprinters. Een laserprinter maakt geen gebruik van inkt, maar van een…klopt, het maakt gebruik van een laser. De laser heeft nauwelijks onderhoud nodig. Hij hoeft niet om de zoveel tijd vervangen te worden, zoals de cartridges. Laserprinters vind je daarom minder vaak in huishoudens en worden meer gezien in kantoorruimtes. Op de lange termijn zijn ze, na veel gebruikt te zijn, voordeliger.

Thermal transfer printers
Een laserprinten is echter weer anders dan een thermal transfer printer. Laserprinters zijn de enige soort printers die kunnen printen zonder een extra hulpmiddel te gebruiken. Een inkjet heeft inkt nodig en een thermal transfer printer een lint en/of een thermisch etiket. De thermische transfer die plaatsvindt betreft het overzetten van een afbeelding van een thermisch etiket of het thermisch lint, naar het product of de verpakking van het product.

Etiketteermachines
Het coderen op een etiket is ook printen. Je moet op een product altijd een barcode zetten, anders mag het niet worden verkocht. Daarvoor gebruik je een etiketteermachine. Dat is een machine die een etiket maakt, maar waarin ook altijd een barcode maker moet inbegrepen zitten. Een etiketteermachine maakt net zo goed als een inkjet printer gebruik van inkt en er moet dus ook gelet worden op de cartridges.

Share Button