Door draadloze technologie is het maken van een verbinding met het internet gemakkelijker dan ooit. Waarschijnlijk heb jij net als vele andere mensen een thuisnetwerk met daarin desktop computers, laptops, smartphones en tablets – allemaal draadloos verbonden via een internet router. Zelfs de meest hoogwaardige routers hebben een beperkt bereik, waardoor je vaak meerdere dode hoeken hebt in je huis.

 

Een wifi-repeater of booster

Wat je kan doen als het draadloze signaal niet elke hoek van je huis kan bereiken? Het antwoord op deze vraag is simpel: Plaats een WiFi versterker (ook bekend als WiFi repeater of Wifi booster) in je thuisnetwerk. De WiFi versterker plaats je in je thuisnetwerk, de technologie in de extender herhaalt vervolgens je draadloze signaal waardoor het bereik aanzienlijk toeneemt.

 

Door simpelweg de WiFi repeater aan de rand van de ‘dode zone’ in je huis te plaatsen, wordt het signaal herhaald naar de rest van je huis. Niet alle versterkers hebben dezelfde techniek. De wifi versterker pikt het draadloze signaal op en stuurt het versterkt verder.

 

Powerline adapter

Maar denk niet jouw keus beperkt wordt tot een wifi versterker, een goed alternatief is een powerline adapter zet. Een powerline adapter zet maakt gebruik van de stroomkabels die al aanwezig zijn in jouw woning. Powerline Adapters koop jij altijd per twee, een hoofdmodule die het internetsignaal verzend van de router/modem en een ontvanger die het internet signaal ontvangt en weer doorgeeft aan bijvoorbeeld een computer. De zender wordt aangesloten op de router/modem met een internetkabel en wordt ingeplugd in het stopcontact. De ontvanger wordt ook in een stopcontact gestoken om het signaal van de verzender te ontvangen en weer door te sturen naar de gewenste apparaten. Het internet signaal wordt tussen de zender en ontvanger verzonden over de stroomkabels. Vandaar dat ze allebei in het stopcontact moeten.

 

Check eerst bekabeld hoe de snelheid is

 

Voordat je allerlei dure apparatuur aan gaat schaffen is het slim om eerst te kijken of het inderdaad aan het wifi-signaal ligt. Misschien is er wel iets mis bij de bron. Sluit daarom een computer of laptop bekabeld aan op de router/modem. Gebruik een Speedtest om te kijken hoe de snelheid bekabeld is. Is dit in orde? Dan kan je inderdaad kijken naar manieren zoals hierboven om het signaal van WIFI te verbeteren. Is het bekabeld ook niet snel of instabiel? Neem dan contact op met je provider.

 

 

Share Button